-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015

Για πρώτη φορά εικαστικοί, φωτογράφοι και αρχιτέκτονες συναντιούνται στο ίδιο σημείο με λογοτέχνες. 24 εικαστικοί συνδιαλέγονται με 59 λογοτέχνες. 63 εικαστικά έργα και φωτογραφίες πλαισιώνουν 63 έργα λόγου σε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο, δίνοντας χρώματα και χαρίζοντας ήχους λέξεων στις εβδομάδες του 2015.


καλλιτεχνικό ημερολόγιο 2015

συλλογικό έργο
εκδόσεις τοβιβλίο
είδος: ημερολόγιο
σελίδες: 136

Λεπτομέρειες
επιμέλεια έκδοσης: Δήμος Χλωπτσιούδης
επιμέλεια εξωφύλλου: Κώστας Θερμογιάννης
γλώσσα: Ελληνικά
τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
έτος έκδοσης: 2014
τιμή16€


Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ
ή να το προσθέσετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη σε μορφή pdf



Περιγραφή
Σε μια εποχή που η Τέχνη υποβιβάζεται διαρκώς βασιζόμενη στα πρότυπα που επιβάλει η διαφήμιση και οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής κι ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την εμπορική πρωτοβουλία, ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.netπροσπαθεί να την επαναφέρει στο προσκήνιο με τον τρόπο που της αρμόζει.
Υπερβαίνοντας το κύριό αντικείμενό του, το βιβλίο και τη λογοτεχνία, δίνει βήμα σε ανθρώπους από όλο το φάσμα της τέχνης. Για πρώτη φορά και σε τέτοια έκταση έρχονται σε καλλιτεχνική επικοινωνία εκπρόσωποι όλων των Τεχνών και όλων των σύγχρονων τάσεων.
Είναι σημαντικό ότι η μεγάλη αυτή δράση, που για πρώτη φορά έγινε πραγματικότητα στην ελληνική Τέχνη, βρήκε από την επομένη κιόλας της πρόσκλησης μεγάλη απήχηση σε καλλιτέχνες και λάτρεις της λογοτεχνίας.
Ο ιστότοπος τοβιβλίο.net και οι εκδόσεις «τοβιβλίο» με πίστη στην προβολή καλλιτεχνών και στο καλό βιβλίο, έδωσαν την ευκαιρία σε όλους όσους θέλησαν με το έργο τους να συμβάλουν, στο μέτρο του δυνατού πάντα, στην προώθηση της Τέχνης και να προσθέσουν ένα ακόμα λιθαράκι στην πορεία της στο χρόνο, με αποτέλεσμα το Καλλιτεχνικό Ημερολόγιο 2015. Ένα ξεχωριστό και συλλεκτικό ημερολόγιο με πολλές και αξιόλογες υπογραφές ανθρώπων που πίστεψαν σ’ αυτό.
Στόχος ήταν να βρεθούν μαζί καλλιτέχνες διαφορετικών χώρων. Το έχουμε τονίσει κι άλλοτε. Είναι ανάγκη όσοι εκφράζονται μέσα από τις διάφορες εκφάνσεις της Τέχνης, να "συναντηθούν", να "συνδιαλεχτούν", να "συμποιήσουν". Είναι ο μόνος δρόμος από τον οποίο νικητής θα αναδειχθεί η ίδια η Τέχνη, καθώς η μία μορφή της θα εμπλουτίζεται και θα τροφοδοτεί με εμπνεύσεις και τεχνικές τις άλλες μορφές.
Το ιστορικό παράδειγμα των Ελλήνων μεσοπολεμικών και των πρώτων μεταπολεμικών καλλιτεχνών όπως και η πληθωρική συνάντηση καλλιτεχνών στην παρισινή Μονμάρτη, αποδεικνύουν ότι οι Τέχνες δεν μπορούν να είναι σε απόσταση, αλλά να αλληλοτρέφονται. Και σε εποχή κρίσης τούτα αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

κατηγορία: ,

ShareThis