-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Βάσως Αποστολοπούλου-Αναστασίου. Οι περιπέτειες μιας μονογονεϊκής οικογένειας 4 γυναικών...


Πάροδος Μουσών 9

συγγραφέας: Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου
εκδόσεις bookstars
είδος: μυθιστόρημα
σελίδες: 350

Λεπτομέρειες
επιμέλεια έκδοσης & κειμένων: Δήμος Χλωπτσιούδης
επιμέλεια εξωφύλλου: Κώστας Θερμογιάννης
γλώσσα: Ελληνικά
ISBN978-960-5710-79-8
τόπος έκδοσης: Αθήνα
έτος έκδοσης: 2014
τιμή16€



Περιγραφή

Η ζωή τεσσάρων γυναικών ξετυλίγεται με φόντο τη Βέροια της δεκαετίας του ’70. Μια αυλή στην πάροδο Μουσών εννιά. Μικρά, γραφικά σπιτάκια τριγύρω και μια θεόρατη μουριά στη μέση. Τρία κορίτσια, τρεις αδελφές, τρεις Μούσες. Μελπομένη, η Θάλεια, η Κλειώ. Μια μάνα, η Ουρανία, που αγωνίζεται μόνη να τις αναστήσει. Οι Μοίρες, όταν τις μοίραναν, είχαν αλλόκοτη διάθεση. 
Η ζωή τεσσάρων γυναικών ξετυλίγεται με φόντο τη Βέροια της δεκαετίας του ’70. Μια αυλή στην πάροδο Μουσών εννιά. Μικρά, γραφικά σπιτάκια τριγύρω και μια θεόρατη μουριά στη μέση.
Ποια πορεία σχεδίασαν οι Μοίρες για τα τρία κορίτσια; Σε ποια μονοπάτια άφησαν τα χνάρια τους οι μούσες; Διαδρομές απρόβλεπτες, πορείες τεθλασμένες. Με μόνο σταθερό σημείο αναφοράς έναν αριθμό: το εννιά στην πάροδο Μουσών.
Βέροια, Θεσσαλονίκη, Νέα Υόρκη. Τρεις κόρες, τρεις διαφορετικές ζωές. Όνειρα που γκρεμίζονται, θυελλώδεις έρωτες, σχέσεις κόντρα στο κατεστημένο. Και η Ουρανία πάντα δίπλα στις θυγατέρες της, να παλεύει με θεούς και δαίμονες για να τις προστατεύσει

Η γραφή της Βάσως Αποστολοπούλου καθηλώνει διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Με πινέλο τις λέξεις και καμβά τη Βέροια η συγγραφέας στήνει ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, μία ηθογραφική αφήγηση.

κατηγορία: ,

ShareThis