-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

Οι ανάσες των εραστών

86 έμμετρα ποιήματα, 86 συνθέσεις, 86 κοινωνικά κι ερωτικά τραγούδια, σπαράγματα μιας κοινωνίας σε τρικυμία, κατάθεση ψυχής του Σάκη Αθανασιάδη.


οι ανάσες των εραστών

ποίηση του Σάκη Αθανασιάδη
εκδόσεις τοβιβλίο
είδος: ποιητική συλλογή
σελίδες: 102

Λεπτομέρειες
επιμέλεια έκδοσης: Δήμος Χλωπτσιούδης
επιμέλεια εξωφύλλου: Δήμος Χλωπτσιούδης
γλώσσα: Ελληνικά
ISBN978-618-81129-9-5
τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
έτος έκδοσης: 2014
τιμή: 0€


Περιγραφή

Παρακολουθούμε τις τάσεις της νεώτερης ποιητικής γενιάς και τους εκπροσώπους της με πάθος. Γιατί η ποίηση γίνεται το καλλιτεχνικό όχημα έκφρασης των συναισθημάτων και των μηνυμάτων μιας γενιάς που βιώνει τις δικές της ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες. Στην ποίηση όμως οφείλουμε να εντάξουμε και εκείνα έργα που θα ονομάζαμε -κατά το πολυδούρειο σχήμα- τραγούδια, ακόμα κι αν δεν έχουν ακόμα μελοποιηθεί.
Ένα τέτοιο δρόμο μεταξύ κοινωνικής ποίησης και στίχων τραγουδιών ακολουθεί και ο Σάκης Αθανασιάδης. Από το 2009 κινείται στο στενό πέρασμα από την ποίηση στο τραγούδι. Από την πεζογραφία μεταβαίνει στον έμμετρο λόγο για να επιστρέψει στη νουβέλα και το μυθιστόρημα.
Η στιχουργική του κατά βάση κοινωνικής έμπνευσης. Η κρίση αποτυπώνεται με έντονα χρώματα στο έργο του. Η οικονομική δυσχέρεια, η κοινωνική περιθωριοποίηση, οι αγωνίες για την επιβίωση και τις σχέσεις αποτελούν τα θεμέλια της ποιητικής του.

κατηγορία: , ,

ShareThis