-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

η οργή της πεταλούδας

η πρώτη ποιητική συλλογή του Δήμου Χλωπτσιούδη, με ποιήματα εμπνευσμένα από την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
η οργή της πεταλούδας

Συγγραφέας: Δήμος Χλωπτσιούδης
είδος: συλλογή ποιημάτων
σελίδες: 36

Λεπτομέρειες
τύποι αρχείου: PDF, xps, ePub
γλώσσα: Ελληνικά
ISBN: 978-960-93-5171-3
τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
έτος έκδοσης: 2013
δείτε λεπτομέρειες και στην ηλεκτρονική βάση του biblionet ή στις ιστοσελίδες schooltime.gr, τοβιβλίο.net, ιδεόστατο, pmnews.gr ή στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία perizitito.gr, bigbook.gr και aristotelisbooks.gr και στα ιστολόγια freedom today NOW, λίγες σκέψεις,  λογοτεχνικό ταξίδι και Έλληνες ποιητές του διαδικτύου.

Διαβάστε την κριτική θεώρηση-παρουσίαση της συλλογής από το schooltime.gr



Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ ή να το προσέθετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη σε μορφή pdf ή xps (για blio reader) ή epub






Περιγραφή

Η οργή της πεταλούδας περιλαμβάνει ποιήματα εμπνευσμένα από την σύγχρονή μας κοινωνική πραγματικότητα. Στη συλλογή κυριαρχούν οι συμβολισμοί σε μία μεταμοντέρνα έκφρασή τους συνδεόμενοι με κοινωνικά βιώματα και πολιτικές καταστάσεις. 
Η συλλογή όμως δεν είναι στρατευμένη πολιτικά. Μακριά από κομματικές τοποθετήσεις, αλλά με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό θίγει προβλήματα και αναπλάθει ποιητικά την κοινωνική και οικονομική κρίση.
Η ποιητική δυναμική της αναδύει υπερρεαλιστικές και συμβολικές επιρροές, έντονη ειρωνεία και συχνά μία ενεργή, μα λιτή στο λόγο, εικονοπλαστική ισχύ με υπαρξιακές βάσεις. Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση μετουσιώνεται σε στίχους με ήρωες μυθολογικά πρόσωπα ή αόριστα δοσμένους πρωταγωνιστές, ενίοτε και σε πρώτο πρόσωπο σαν προσωπικά σημειώματα.
Οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες -βιωμένες ή ως κοινωνικές προβολές- είναι ο βασικός άξονας της συλλογής, άλλοτε εμπεριέχοντας συμβολισμούς κι άλλοτε ευθέως. Μέσα από τους συμβολισμούς, την ειρωνεία κι την εικονοπλασία κατατίθεται η αγωνία του για ζητήματα  άλλοτε κοινωνικής φύσης κι άλλοτε πολιτικής υφής. Ο καθημερινός πόνος, το απάνθρωπο αστικό τοπίο, η πολιτική και η οικονομική κρίση, είναι τα βασικά θέματα. 
Παράλληλα, έντονες είναι οι επιρροές από την αρχαιοελληνική λογοτεχνική παράδοση. Ο δημιουργικός μετασχηματισμός αρχαιοελληνικών μύθων αποτελεί ένα βασικό άξονα που τροφοδοτεί την ποιητική ύλη. Οι μύθοι λειτουργούν ως ένα όχημα μεταφοράς μηνυμάτων, ειρωνείας και πικρίας του ποιητή για σύγχρονές του προβληματικές καταστάσεις.





Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ ή να το προσέθετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη  σε μορφή pdf ή xps (για blio reader) ή epub



κατηγορία: ,

ShareThis