-----------------facebook like start------------------
-----------------facebook like end------------------

7 δοκίμια

Συλλογή 7 δοκιμίων με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. & δοκίμια για την ηθική και την ελευθερία, τον ουμανισμό, την άγνοια, το λαϊκισμό, την πολυπολιτιμσικότητα και το ρατσιμό και τη ρουτίνα.
7 δοκίμια

Συγγραφέας: Δήμος Χλωπτσιούδης
είδος: συλλογή δοκιμίων
σελίδες: 146

Λεπτομέρειες
τύποι αρχείου: PDF, xps, ePub
γλώσσα: Ελληνικά
ISBN: 978-960-93-5035-8
τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
έτος έκδοσης: 2013
δείτε λεπτομέρειες και στην ηλεκτρονική βάση του biblionet
επίσης στο ιδεόστατο, στο schooltime, στο freedom today, στο perizitito.gr, στο bigbook.gr, στο florasfun.gr, στο βιβλιόφωνο, στο thebookstore, στο pmnews, τοβιβλίο.net, το allbooks , το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Αριστοτέλης, η το διάμετρος και το odysseiabooks.



Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ







Περιγραφή
Εφτά δοκίμια που ξεφεύγουν όμως από τον κλασικό ορισμό καθώς η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι γλαφυρή και όχι στενά φιλολογική–επιστημονική, προσπαθούν να περιγράψουν το σύγχρονο γίγνεσθαι με όρους κατανοητούς κι εύληπτους. Με προσεγγίσεις προσεγμένες και στην παραμικρή τους διατύπωση, επιχειρείται η ερμηνεία φαινομένων που απαντώνται στη σημερινή κοινωνία χωρίς όμως ο συγγραφέας να παραμένει μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά προχωρά ένα βήμα πιο πέρα δίνοντας και προτείνοντας λύσεις, άλλοτε άμεσα κι άλλοτε έμμεσα.
Εφτά δοκίμια ελέγχουν μια κοινωνία που μουδιασμένη αναζητά την ταυτότητά της και έρχονται ως μία απάντηση στην κατάρρευση του εγώ, το μηδενισμό και την κατασκευή μύθων, συνθημάτων και φραγμών. Στο κέντρο πάντα ο Άνθρωπος που συμπιέζεται κάτω από το βάρος κοινωνικών συμβάσεων, έτσι όπως αυτές καθορίζονται από πολιτικά και ιδεολογικά συστήματα.
Έννοιες όπως ηθική, ελευθερία, ουμανισμός αλλά και άγνοια, λαϊκισμός και ρατσιμός απογυμνώνονται και αναλύονται με στόχο πάντα την απελευθέρωση της σκέψης και την απαγκίστρωσή της από θεωρίες και δόγματα που την κρατούν όμηρο μέσα στην ίδια της την υποτιθέμενη ελευθερία. Υπάρχουν όμως και φιλοσοφικές αναφορές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στα δυο τελευταία δοκίμια, που θέτουν ερωτήματα κι επαναπροσδιορίζουν ορισμένες σταθερές που θεωρούνται από τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων ως αυταπόδεικτες αξίες.
Εφτά κείμενα που κηρύττουν την ελευθερία της σκέψης, την ανοχή και πολεμούν το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και τις προκαταλήψεις ως απάνθρωπα κατασκευάσματα, που αντιπαλεύουν τα στερεότυπα, τον ατομισμό και το μισανθρωπισμό του ΚΑ΄ αιώνα. 





Μπορείτε ελεύθερα να το διαβάσετε online από εδώ ή να το προσέθετε στην ηλεκτρονική σας βιβλιοθήκη  σε μορφή pdf ή xps (για blio reader) ή epub



κατηγορία: ,

ShareThis